Appel-kaneel Cake

Appel-kaneel cake

Deze cake maak je bijna zo gemakkelijk als dat je appelmoes maakt!

 

Vrij van geraffineerde suikers, lactose en is vegan te maken.

Voor de zoetekouw: voeg 50 gr extra kokosbloesemsuiker toe of een tl appeldiksap.

  • 2 appels
  • 2 el kaneel
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 170 gr bloem
  • 2 eieren of eivervanger
  • Zout
  • 75 gr kokosbloesemsuiker
  • Olijfolie of kokosolie
  1. Snijd de appel in kleine stukjes(houd wat dunne partjes over voor versiering) en doe dit in een klein pannetje samen met een snuf kaneel en de kokosbloesemsuiker.
  2. Kook het geheel tot het zacht is en maak er een moes van met de staafmixer of stamper.
  3. Verwarm je oven voor op 175 graden en vet je bakblik van 19 cm in met olie.
  4. Klop de eieren goed op en meng het kaneel, de bakpoeder en de eieren met een beetje zout in een keukenmachine of met de hand.
  5. Voeg om en om de bloem en de appel moes toe aan het mengsel.
  6. Giet het mengsel in het bakblik, doe de partjes appel eroverheen en schuif het de oven in voor 35 a 40 min.

Eetsmakelijk

 

Print Friendly

One Reply to “Appel-kaneel Cake

  1. ik vind hem zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig. Echt zo makkelijk te maken!!
    Ik heb er wel minder kaneel in gedaan omdat ik 2 eetlepels wel wat veel vond. Maar dat kan je helemaal zelf beslissen natuurlijk. Dit is er 1 in de categorie: maaaaaaaaken. Oh en, doe dat niet als je net moet lunchen want geheid dat je hem helemaaaaaaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *