Donuts

Door jamie oliver geïnspireerde donuts maar dan zonder het ei en de yoghurt!

Het surprise ingrediënt van mijn crème laag stop ik, niet als jamie Op, maar ik stop het, jawel, IN het deeg. (Zie onderaan een link naar zijn recept en video)

Het deeg is eens NIET van rijstmelk maar van kokosmelk en ook wel weer banaan <3, maar lets be honest, daar houd iedereen van!

cof
cof

WAT VOOR HEMELSE INGREDIËNTEN MAG IK HIERVOOR KLAARZETTEN?

  • 300 ml kokosmelk
  • 200 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1el gepelde amandelen
  • 1 banaan
  • 5 geweekte dadels
  • 50 gr kersen SURPRISE INGREDIËNT
  • Snufje zout
  • Olijfolie

HOE MAAK IK DIT IN HEMELSNAAM KLAAR?

  1. Week de dadels met de amandelen in lauwwarm water.
  2. Stop de banaan met de (diepvries)kersen in een blender of hakmolen.
  3. Roer het bakpoeder met wat zout goed door het meel.
  4. Schenk nu de kokosmelk na goed roeren(in t blik) in de keukenmachine.
  5. Giet het bakje met de dadels en amandelen af en dep ze lichtjes droog. Gooi deze ook bij het mengsel en laat de keukenmachine goed zijn werk doen tot er geen stukjes meer in zitten.
  6. Schenk wat van deze heerlijkheid in een beker voor later(als creme).
  7. Mix nu het meel erbij en een mini scheutje olijfolie of gebruik je handen hiervoor, het hoort aan te voelen als brood of pizzadeeg, vrij dik dus.
  8. Gebruik extra meel als het te nat blijft.
  9. Kneed het tot een grote bol.
  10. Als je geduld hebt zet je t ff in de koelkast zodat je er makkelijker bolletjes van kunt maken, maar dit hoeft niet.
  11. Maak inderdaad mooie donutvormige bolletjes(zie video), niet al te hoog omdat ze in de pan nog zullen gaan rijzen.
  12. Gooi olie in een grote pan of frituur en bak beide kanten goud bruin.
  13. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier(in een vergiet, met diep bord eronder.
  14. Serveer met de overheerlijke dressing waar we het deeg van hebben gemaakt(minus het meel) en strooi er nog wat cacaopoeder, kokosschaafsel of amandelen eroverheen.

*optioneel:

-een laagje honing(biologische cremehoning) over de donuts heen smeren voor die mooie glans. Met wat suiker als je het dan echt heel graag’goed’ wilt doen en niet mijn heerlijke idee voor smoothiecreme gebruikt.

-extra (warme)kersen voor t uitserveren als toetje.

http://www.jamieoliver.com/recipes/breakfast-recipes/breakfast-doughnuts/

Enjoy life

Enjoy food

Love your body

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *