Hongaarse Goulash

Stoofvlees in een lekkere rode saus van paprika.

Goulash

  • 100 ml rode wijn
  • 300 ml water
  • 1 blikje t puree
  • Half groentebouillon blokje (zonnatura)
  • Sucadelappen og hacheevlees
  • 50 gr bloem
  • 2 uien
  • 1 of 2 rode paprika’s

Kruiden:

  • 1 el paprikapoeder
  • Zout en peper
  • 1 tl Karwijzaad
  • 2 laurierbladeren
  1. Snijd de uien en het vlees om bruin te garen in de braadpan, kruid het met zout, peper en de paprikapoeder.
  2. Meng de bloem door de pan heen en voor het aanbakt blus je het af met de wijn.
  3. Laat de wijn koken en gooi de gesneden paprika erbij, vervolgens voeg je het water en t halve bouillonblokje toe om nogmaals aan de kook te brengen.
  4. Zet het geheel 2,5 tot 3 uur op een laag pitje nadat je de laurierbladeren en het karwijzaad hebt toegevoegd.
  5. Roer regelmatig en voeg extra water toe als de saus dreigt op te drogen.

*Serveer met rijst of aardappelpuree en een glas rode wijn 🙂

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *