Driedimensionale interacties in jouw Vierdimensionale beleving

Momenteel bevinden we ons in de bewustzijnsshift, deze shift gebeurt op grote schaal en brengt met zijn verhogend trillingsniveau hoger bewustzijn terug op aarde.

Driedimensionaal vs. Vierdimensionaal

Wat maakt nu het verschil tussen de derde- en de vierde dimensie?

In de derde dimensie leef je in dualiteit en laat je voornamelijk angsten je wereld overschaduwen. Je denkt niet of weinig na over je Mindset en hoe je anderen en jezelf beïnvloed. Je laat makkelijk meningen, emoties en kritiek van anderen bij je binnenkomen. Er is in de derde dimensie nauwelijks ruimte over voor Zelfliefde en het bewust omgaan met je lichaam of je omgeving. Je bent druk met wat anderen van jou verlangen en wat jij vervolgens aan jezelf (hardhandig) oplegt.

In de vierde dimensie zie je steeds meer ingangen om je bewustzijn te verruimen. Je komt mensen tegen die ook met spiritualiteit en positieve dingen bezig zijn. Jij bent bewust aan het worden van de strijd van het ego. Je voelt de kracht van het verlangen en je wilt werken met het licht en anders vibreren. Je bent in de vierde dimensie als je klaar bent om oordeelloos naar je begaande wegen te kijken en daarop te reflecteren. Je bent in staat om innerlijk werk te doen, je gaat op zoek naar waar je groeimogelijkheden liggen en je bent bezig om positieve stimulans in je leven te krijgen.

Omgaan met driedimensionale ego’s

Hoe vergevordert je ook bezig mag zijn in jouw vierdimensionale bestaan, je bevind je nog altijd in een wereld vol dualiteit.
Hierdoor kom je steeds weer in aanraking met personen die nog niet, of voor je gevoel lichtjaren weg zijn van een hoger bewustzijn.
Op jouw pad naar verlichting en wijsheid kan je je soms heel onzeker voelen.

Ben ik dan zo anders? Hoe werkt dit allemaal?

Het is een periode waarin jij (eindelijk!!!) weer contact maakt met jouw kwetsbare Jij, ook wel innerlijk Kind genoemd. Hoe spannend is het dan om daar voor uit te komen als anderen hier geen begrip voor lijken te hebben?

Tijdens jouw persoonlijk en intieme ‘opschonings’proces is het juist! belangrijk om bewust driedimensionale mensen mee te maken. Observeer het ego en de dualiteit die in hen huist. Verwonder je verlicht. 

Het mooie van het ontwakenen is dat je ineens een andere laag tot je beschikking krijgt, letterlijk een andere dimensie. Dit nieuwe belevingsveld geeft je de kans om oude herinneringen in ander daglicht te zetten en een diepere laag daarvan te integreren en te verwerken.

In hoeverre durf jij je kwetsbaar op te stellen en je ware Zelf te laten zien? Kan jij delen waarin je nog veel te leren hebt en durf jij je angsten uit te spreken? Ga jij al nieuwe avonturen aan zonder dat jij je laat tegenhouden door angstgedachtes?

Leermomenten en inzichten

In nieuwe situaties heb je de mogelijkheid om te experimenteren met de interacties, niet alleen tussen jou en driedimensionale mensen, maar misschien wel vooral tussen jou en gelijkgestemden die zich in de vierde dimensie bevinden.

Vierdimensionaal voorbeeld:

Tijdens een spirituele workshop ga jij dansen, iets wat je heel spannend vind.. Hier ligt stiekem jouw verlangen en daardoor speelt er een angst dat je het niet goed zal doen en jezelf voor schut zet.

Je hebt de keus om je vertrouwde muur omhoog te gooien en je af te zonderen van andere deelnemers in de hoop dat ze het niet merken wanneer jij zal ‘falen’ voor je gevoel.

OF je kiest ervoor om te delen dat je het ontzettend spannend vind, waardoor je de angst recht in z’n ogen kijkt en begrip en stimulans zal ervaren van de andere deelnemers en begeleiders.

Met deze optie haal je de oude wonden open en beleef je dezelfde laag trillende vibraties. Hier schiet je weinig mee op.

 

Driedimensionaal voorbeeld:

In de wachtkamer bij de tandarts kom je iemand tegen waar je ooit eens afschuwelijke woorden mee hebt gewisseld.

Je hebt de keus om je (angstig en negatieve)gedachtes de vrije loop te laten, zoekend naar manieren om niet te laten zien dat het wat met je doet, terwijl je heel hard probeert om eventueel oogcontact te vermijden. Je voelt je door alles wat er in je omgaat steeds ongemakkelijker, ongeacht of je gevoelens van spijt of boosheid ervaart.

OF je kiest ervoor om nieuw daglicht op de situatie te schijnen. Hier ligt de kans om die nare herinnering om te toveren in een nieuwe beleving. Het is niet eens nodig om met diegene het gesprek aan te gaan. Je kan met innerlijk werk al veel bereiken. Ga na wat je in de vorige situatie je emoties heeft getriggerd. Vergeef jezelf en de ander wat er ooit tussen jullie gebeurd is zodat de karma tussen jullie beide geheeld mag worden.

De laatste optie geeft je de mogelijkheid om zelf te kiezen of je het in het hier en nu ervaart als een nare ontmoeting of een kans vol mogelijkheden. Je hebt namelijk de kans om nieuw licht te schijnen en inzichten op te doen. De lage vibraties kan jij omtoveren tot hogere trillingen.

Conclusie

Natuurlijk zal je af en toe tóch met lage vibraties meegaan en zal je kunnen terugvallen in je ego. Maar this time around heb jij de kracht, dankzij jouw nieuwe bewustzijn, om je dit om te buigen. Je zult merken dat je liever rondom gelijkgestemden bent zodat je in hogere sferen blijft en lekker kunt blijven flowen.

Weet wel dat het juist de bedoeling is dat je af en toe zwaar innerlijk werk doet en datgeen op zoekt waar je angstig voor bent.

De bewustzijnsshift van dit moment is er zodat je lagen van jezelf mag helen en verwerken. Het is belangrijk om op te schonen wat je nog met je meedraagt en daarom zal er ook van alles aan het oppervlak komen.

Je zult niets voor je voeten krijgen wat je niet aan kan en er zijn veel lichtwerkers die authentieke krachten inzetten om je in je processen te helpen. Vraag je gidsen je te leiden naar waar en bij wie je hoort te zijn.

De laatste stap van de vierde dimensie is dat we terug gaan naar het collectieve eenheidsveld, waarbij we allen leven vanuit ons Aardse talent. Samen vullen we elkaar aan en opent zich de mogelijkheid om enorm en liefdevol te creëren in de vijfde dimensie.

Zie artikel: Ons multidimensionaal bestaan voor uitleg en het verschil van deze drie dimensies

https://www.nieuwetijdskind.com/ons-multidimensionaal-bestaan/

 

Door Amber

www.tri-of-light.nl

 

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *