Ik ben de Young & Rebellious Mom die op zeer eigentijdse wijze de meest afgestemde gerechten uit haar keuken tovert.

Mijn naam is Amber en ik ben de keukenkoningin van Rebel Moms Kitchen.

Waarden: Bio, Ecofriendly, Holistic, Rebbeliant against Food-Abuse

Volg mij in mijn afgestemde natuurvoeding lifestyle en probeer de hoge vibraties die mijn gerechten waarborgen naar hartenlust uit. 

Ik ben een millenial die staat voor het leven van je dromen, het verbinden met je hart en in harmonie komen met de natuur.

Uitgangspunten:

-Making the foodrevolution happen! 

-Restoring the sacred essence of mother nature's foodsupplies!

De liefde die ik voel voor de natuur kan ik prachtig combineren met mijn passie voor koken. Het is namelijk allemaal onlosmakelijk verbonden met elkaar. Combineer Liefde met Natuur en wanneer je dit in je bewustzijn integreert heb je een ware lifehack! 

Naast het creëren van afgestemde gerechten in Rebel Moms Kitchen's cateringbedrijf/ receptenblog doe ik veel bewustzijnsverruimend werk bij Tri of Light.

Mijn hart ligt in het koken met pure en hoog vibrerende ingrediënten van moeder Aarde, *biologisch. Het eren van het lichaam is daar nauw mee verbonden en dit weef ik door in mijn recepten. 

Het lichaam is een prachtinstrument waar meer aandacht aan gegeven mag worden. Het geeft namelijk, vaak op onbewust niveau, boodschappen aan je door. Hoe lager jij vibreert, hoe minder jij de boodschappen helder kan interpreteren. 

Voeding speelt een belangrijke rol in het trillingsniveau dat jij energetisch met je mee draagt. 

Je lijf dient hier als fysieke storage van.

Voorbeelden van laag vibrerend voedsel: met gif bespoten fruit en aardappelen om het product langer mooi en vers te houden of het vlees van een dier dat gedood heeft moeten worden voor consumptie.

Spelenderwijs maak ik voor mijzelf en anderen de weg vrij naar het compleet afgestemd leven in harmonie met de natuur én de wensen van jouw unieke lichaam.

Door energetisch disbalans ontstaan er intoleranties voor bepaalde voedingsoorten. Dit levert vaak eetfrustraties op bij de bewoner van het betreffende lichaam. Je móet ineens wel anders gaan eten dan je gewend was, hetgeen dat jij als normaal hebt bestempeld. Maar weet dat dit is ook precies de bedoeling is. Jouw lichaam heeft altijd de intentie om je te helpen en weet beter wat goed voor je is, dan wat je geleerd hebt uit andere bronnen.

'The first step of healing the relationship with your body is apologizing for what you put it through'

Hoogvibrerende voedsel wat moeder aarde geproduceert heeft mag vol lof en waardering getransformeerd worden in een gerecht wat jouw lichaam bevoorraadt met diezelfde hoge vibraties. Dat is mijn kijk op de dingen betreft voeding, in één lange zin opgesomd.

Dit doe ik het liefst door het krijgen van eetfrustratie-hulpvragen die ik om kan zetten in eetsensaties!

Ik ben een Rebel omdat ik het anders kies te doen, mijn manier is eigenlijk juist de meest natuurlijke manier, maar helaas is dat in deze tijd (nog) niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend.

Gelukkig weet ik dat iedereen in een leerproces zit en alle stapjes naar de volledige voedsel-hart verbinding een applausje waard zijn!

Ik kan dan ook genieten wanneer ik een ander help met een voedseluitdaging zodanig dat hij/zij weer geniet van het eten en de frequentie van het energetisch en fysiek lichaam omhoog voelt gaan. 

Met mijn bedrijf sla ik de brug tussen het hart van de mens en het hart van de natuur. Het lichaam zit daartussen en dient als katalysator van enorme waarde.

Ben je bezig met het verhogen van je bewustzijn en je frequenties? Start dan met het leggen van de hartsverbinding van en naar de natuur.

'Let food be thy medicine and medicine be thy food' - Hippocrates

Mijn verhaal

Als fysiek ingesteld meisje wist ik niet altijd wat ik moest doen met de vele energiestroom die ik bij me droeg.

Bij het innemen van comfortfood: meerdere borden avondeten en zakjes chips als favo tussendoortje begon ik me slomer te voelen. 

Dit maakte dat mijn energie nivo verlaagde, maar omdat ik er voorheen geen raad mee wist, zag ik dit niet in als het probleem dat het was(gezien de actie die ik erbij maakte). 

Ik dacht dat ik wel en goede lifestyle had.. Boy, how I was wrong!

Ik wilde altijd van alles moest uitproberen  in de keuken, want ik hield van eten. Het allerliefste wilde ik kunnen eten wat anderen aten, maar dit was niet altijd de beste keus voor mijzelf. Het sociale 'eet lekker mee, das gezellig' begon op mijn lichaam in te hakken. Ik merkte op dat ik de balans tussen mijn eigen behoeftes en dat van de buitenwereld kwijt raakte.

Situatie: Mijn lichaam vraagt om meer energie(honger!) dus ik kijk in de kast en zie daar een gevulde koek liggen. Die eet ik op en vervolgens voel ik mij down en ‘vies’. Hoe werkt dit?!

Je moet begrijpen dat ik niet opgegroeid ben met een hoog bewustzijn over voeding. Ik ben weliswaar nog jong en de diëten zijn al jaren lang 'bezig', maar echt voedingsbewustzijn dat is nog maar net begonnen.

Een bewustzijn dat oude wijsheid met zich mee brengt en waar je kan inzoomen op je eigen behoeftes.

Voedsel tot je nemen is een manier om je lichaamstempel te eren. 

Ik duikte in de wereld van wat er allemaal bestond en al gauw raakte ik ietwat verdwaald in de mogelijkheden. Tegelijkertijd was ik veel bezig met persoonlijke groei en bewustzijnsverruiming in allerlei aspecten van mijn leven, maar de echte connectie en inzichten over voeding bleven nog uit. 

Tot ik zwanger werd en de raarste foodcravings kreeg. Hmmm.. mijn interesse was gewekt.

Ik besloot dat het nu eens tijd was om vanuit mijn HART te voelen wat mijn lichaam nodig had.

Wat een super tijd was dit. Dit is de periode waarin ik ben gaan ontdekken wat gezond en voedend is en wat niet. Hoera! Een lifehack met lekkere dingen om onbeperkt van te kunnen snoepen!

Natuurlijk wilde ik de energiefrequentie van mijn baby hoog houden en dat betekende voor mij dat zij óók hoogvibrerend en liefdevolle voedingstoffen moest binnenkrijgen.

Uiteraard werd ik strenger voor mij zelf omdat zij via mij alle voeding toegespeeld kreeg. Prachtig eigenlijk hoe dat door mijn gidsen naar me toe werd gespeeld.. 😉

Dankzij deze 'noodzaak' ben ik als een nerd in allerlei boeken en cursussen gedoken over hoog vibrerend voedsel en lifestyles.

Zo heb ik de cursus suikervrij gevolgd en daar heb ik ontzettend veel uit kunnen halen. Deze positieve verandering in mijn foodlifestyle is na 4 jaar nog ongewijzigd gebleven.

Maar nog steeds vond ik het ontzettend moeilijk om voet bij stuk te houden en ECHT geen vlees meer te eten..

Mijn gedachtes haalden steeds de herinnering aan heerlijke vleesgerechten op en ik had in de zwangerschap behoorlijke cravings naar rundvlees af en toe.

Op een verjaardag bij mijn molukse familie werd mij een loempia aangeboden (niet slecht bedoeld, maar deze zit VOL e-nummers, suikers en andere troep) .. toch vond ik het extreem moeilijk om dit af te wijzen. Door de herinnering van de smaak én omdat het sociaal als 'gezellig' word bestempeld om mee te eten.

Het was duidelijk dat mijn systeem nog een hoop eruit te gooien had. Mijn hart leerde mij in deze situaties om andere keuzes te maken. Deed ik dit niet? Dan communiceerde mijn lijf dit met alle liefde aan mij door.

Dit proces heeft een hele zwangerschap gekost om door te krijgen. 

Om een slag om de arm te houden had ik een aantal vegan sites op standbye staan waar ik weleens recepten van af haalde.

Maar dit begon langzaam averechts te werken, de één werkte dan zonder zuivel maar wel weer met suiker, de ander suikervrij en dan wel weer met enummers en ga zo maar door! De moed zakte mij in mijn schoenen.. waar ik naar zocht dat was onmogelijk te vinden. 

Deze nieuwe lifestyle ging me dus niet zo goed af. Als ik ook maar éven niet lekker in mijn vel kwam zakte mijn energie omlaag en at ik weer laag vibrerend eten.

Ik liep een stukje verder weg van wat mij hart mij ingaf... eeuwig zonde. 

Máár elk dieptepunt is een reflectie van hoe dichtbij je staat om te komen waar je wilt zijn!

Ik voelde in op wat mijn hart mij vertelde en toen was het inzicht daar! Die website die ik zocht mag ik zelf gaan creëren. Ik had weliswaar nog geen enkel idee hoe of wat dat inhield, maar de hartstocht was aangewakkerd!

Mijn dochter werd geboren en ik gaf een jaar lang borstvoeding. Alles wat ik binnenkreeg werd dus direct doorgelinkt naar haar(op een bewustere manier dan voorheen in de buik), een hele verantwoording kan ik je zeggen.

Maar niets is ooit mooier, dankbaarder en leerzamer geweest dan dit proces.

Mijn dochter ontwikkelde een aantal allergieën en een darminfectie wat mij een hoop voedselbeperkingen opleverde. Ik vond het zo bijzonder om te ervaren dat er op dit punt een super shift in mij plaatsvond, namelijk: het creëren vanuit een beperking.

Ik begon nu als een malle recepten te bedenken zónder suiker, zónder gif, zónder melk, zónder gist, noem het maar op. De pannen en de taartblikken vlogen nog net niet door de lucht. Ik had mijn interesse gevonden en mijn hartsvlam draaide op volle toeren. Toen ze vast voedsel mocht gaan eten kon mijn geluk al helemaal niet meer op. Ik kon koken voor meer dan standaard één persoon (single mommy) en mijn hart deed een vreugdedansje.

Om mijn haastige schrijfsels op orde te houden maakte ik een simpele wordpress site aan om mijn recepten op te klakken. Via mijn persoonlijke facebook deelde ik hier en daar wat en al gauw kreeg ik websitebezoekers. Wat bleek? Er zijn ontzettend veel andere mensen met eetfrustraties en soortgelijke beperkingen! Het verschil is alleen dat ik een passie voor koken heb en dus de drive om ermee aan de slag te gaan en veel van deze mensen niet. Hier lag een gouden kans!

Al gauw kreeg ik wekelijks hulpvragen binnen voor persoonlijke intoleranties en foodcravings van de normale varianten die ze dus niet meer konden hebben en mijn inspiratie was rijkelijk aan het door flowen. De recept creaties vlogen uit mijn handen in mijn potten en pannen. Uit de oven, op de foto en hup op de website.

Hoe zit dat nou die food lifestyle van mij?

Sinds ik biologisch eet en inmiddels ook geen dierlijke producten voelt mijn energetische lichaam eindelijk in balans. Ik haal geen lage trillingen meer binnen en als ik dit wel doe dan geeft mijn lichaam mij onmiddellijk een seintje en gooit het erooit. One way or the other.

Nu zou je misschien denken, jeetje wat doe je jezelf aan. Maar dan praat je over het sociaal maatschappelijk vlak(neem ik aan)? De kritiek en het onbegrip kan ik prima mee leven. Het is mijn lichaam en zolang ik maar begrijp hoe mijn lichaam werkt dan kan ik daar zelf op een afgestemd en liefdevolle manier voor zorgen. 

& Als ik een keer wat moe ben en wat kritiek krijg.. dan zit ik nog steeds goed zolang ik heel dicht tegen mijn hart aankruip. Dat voelt zo warm en goed en hoogtrillend dat ik de goedkeuringen van anderen niet langer nodig heb.

Ik ben nog nauwelijks ziek, heb bijna geen last van klachten, gekke darmborrelingen of oprispingen. Heerlijk toch? As it should be!

Maar het grootste kado van deze hele omschakeling naar een Heart-Food Lifestyle is nog dat ik nu in harmonie leef met de natuur. & natuurlijk dat ik anderen kan inspireren om hetzelfde te doen.

& mijn dochter? Die heeft het voorrecht om op jonge leeftijd zich te kunnen afstemmen op haar lichaam in harmonie met de natuur.

*dit is overigens niet een foto van mijn dochter.

Ik zou alleen nog ontzettend graag willen dat ik suuuuper veel geld heb en enorm veel biologisch kan verbouwen  om iedereen van hoogvibrerende producten te voorzien. Stay tuned, wie weet komt dat er nog aan in de future! 

Maar voor nu denk ik graag met je mee. Ik bewandel mijn pad van afgestemdheid nog altijd verder en ik leer elke dag!

Mijn website is een weerspiegeling van mijn ontwikkelingen en mag transparant zijn in mijn processen.


Wat kan ik voor jou doen?

Heb jij een eetfrustratie / een voedselbeperking en wil jij in verbinding komen met je hart, hoger vibreren door lichaamserend te gaan eten?

Ik kijk met alle liefde mee naar jouw persoonlijke situatie om één of meerdere afgestemde gerechten te maken of bij je te komen koken! 

Natuurlijk help ik ook super graag op grote evenementen of op verjaardagen, vraag dan wel tijdig naar de voorwaarden. Ik maak met alle liefde een offerte voor je op. 

Denk in mogelijkheden. Mijn talent staat tot jouw beschikking en op mijn website deel ik alles wat ik tot nu toe heb mogen creëren.

Stuur mij met alle liefde een berichtje, daar ben ik voor.

Rebel Mom’s Kitchen heeft haar deuren geopend.

<3


In liefde en creatie,

Amber

Rebel Moms Kitchen

Print Friendly