Eet Jezelf Gezond

Eet Jezelf Gezond

Eten is een grote levensbehoefte en daarom zijn we er hoe dan ook veel mee bezig. Neem je hier niet de tijd voor- dan zijn daar overal de ongezonde dingen die altijd in-your-face worden gegooid.

Onze doorsnee scholen onderwijzen niet in voedsel. Terwijl dát juist een goede basis maakt voor ieder mens, het is immers één van de belangrijkste levensbehoeftes!

In de planten- en kruidengeneeskunde kom je zoveel vormen van simpele remedie tegen! Waar persoon A 3 pillen voor slikt- neemt persoon B 1 soepje met kruidnagel en berenklauw.

Gelukkig zijn steeds meer mensen bezig met gezonde voeding, anders dan voor beroep of afvallen en aankomen.

Klik hier om naar ons Youtubekanaal te gaan en abonneer je voor meer video’s <3

 

Erken jouw lichaam

Om volledig in je kracht te gaan staan- is het handig dat je jouw lichaam erkent voor wat ie is. Jouw ware huisvesting, vervoersmiddel met een ingebouwd communicatiesysteem! Als je te lang met iets loopt(in je hoofd) of in een infectie in je darmen hebt- dan laat je lichaam dit duidelijk merken-bijvoorbeeld als huiduitslag(long-darm-huid connectie) of iets anders!

Lees meer hierover in: Allergieën en Intoleranties

Er word vaak niet stil gestaan dat op lange termijn ook je voeding nare ziektes en kwaaltjes creëert. Het is lastig direct in te zien omdat je het niet direct merkt na het eten van een hamburger van de Mcdonalds bijvoorbeeld. Alhoewel je lichaam je wel aangeeft dat ie het lastig te verwerken vind!

& Hoe meer jij je lichaam goede voeding geeft- hoe beter ie kan communiceren met jou. Je zult gaan merken waar je wel of niet tegen kunt en wat je dus beter niet had kunnen eten.

Voedingskennis

Nu is het natuurlijk zo dat het voor sommige mensen te radicaal is om hun voedingsstijl totaal om te gooien. Misschien heb je niet eens iets met voeding of ben je helemaal niet goed in koken. Dit alles is totaal niet boeiend als het neerkomt op weten wat goede voeding ís.

Wanneer jij de keus maakt om bewust met je lichaam om te gaan- is de volgende stap dat je kennis van voeding een hoge prioriteit geeft. Dit maakt leren leuk en interessant of misschien is dit wel juist die hele grote uitdaging- wat jou kriebelt en waarvan je voelt dat je ‘m eigenlijk al een poosje aan had moeten gaan!

Waar doe je deze kennis op? Hier op mijn site(& Youtube) zal ik zoveel mogelijk met je delen, maar ik ben maar één mens en kan onmogelijk Alles aan je onderwijzen en uitleggen(ook al doe ik heel hard mijn best, hihi).

Zoek het op in oude boeken of maak gebruik van het internet- maar weet wel dat je lang niet alles moet geloven wat je leest! Er zijn sites waar je inspiratie op kunt doen, zoals Miss Natural Lifestyle en Green Evelien.

Verder hoop ik dat mensen die de oude kennis dragen dit weer gaan delen met de wereld(gratis), zodat iedereen deze basis kennis kan gaan masteren. Dan kan de supermarkt eerlijke producten aanbieden en de boeren stoppen met gif strooien.

 

Mijn visie

Persoonlijk vind ik het zo jammer dat we onszelf zo ver hebben vervreemd van elkaar, van het holisme.

Het is dat ik in deze maatschappij geboren ben- maar ik zou het zeker niet zelf uitgezocht of gecreëerd hebben! Het voelt dan ook goed om binnenkort eens te kijken naar andere mogelijkheden. Mijn samenleving zou bestaan uit eenvoud, sociaal netwerk, gebruik maken van elkaars talenten door samen te werken.

Maar goed.. ik dwaal af- dat is voer voor een andere keer.

 

Mijn persoonlijke tovermix favoriet is biologische pure honing met kaneelpoeder – dit op een geroosterd broodje is heerlijk! & Super gezond- het werkt echt tegen van alles- keelpijn, verkoudheid, buikpijn, diarree, misselijkheid noem het maar op!

Daarnaast is kokosolie/vet(zonnebrand) en olijfolie erg goed voor je huid, maar ook om mee te bakken en koken. Het lichaam slaat deze olie niet op als vet, maar als brandstof.

Je kunt ook bij de Gezondheidswinkel allerlei kant en klare (thee)zakjes kopen van dille, lavendel en andere super kruiden- maar als dit te radicaal voor je is- kun je het ook zelf rustig opbouwen. Probeer is een glas water met getrokken gember. Of een stuk kruidnagel tegen je tandvlees als het ontstoken voelt of wanneer je kiespijn hebt!

 

Ik ben van plan om nog dieper in de materie te duiken en ik deel mijn kennis dan graag met iedereen!

Bedankt voor het lezen en succes met het eren van je lichaam en voeding te herontdekken!

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *