Pannenkoeken

Wekelijks bak ik een hele lading pannenkoeken af. Omdat mijn dochter geen gist mag hebben, is dit een fijn alternatief voor brood. Want mijn recept is namelijk suiker en pakjesvrij- gezond dus!

 

Wat is het geheim van een perfecte pannenkoek toren?  – het bakpoeder rijst de pannenkoekjes mooi op. Maak ze zo dik als jij wilt! Bak ze af in een klein rond pannetje zodat de vorm consequent blijft. Gebruik meerdere pannetjes als haast hebt.

Ik varieer met meelsoorten voor wat smaakafwisseling. Amandelmeel = zoet en korrelig, boekweit heeft een geheel eigen smaak.

circa 8 stuks

Pannenkoeken

  • 250 gr biologische tarwebloem
  • 2 eieren
  • 375 ml rijstemelk
  • 1.5 tl bakpoeder
  • Kokosolie
  • Zout
  1. Klop de eieren op en voeg dan om en om melk en bloem toe.
  2. Voeg wat zout en de bakpoeder toe. Goed roeren zodat de bakpoeder niet klontert.
  3. Gebruik de kokosolie om de pannenkoeken in je kleine koekenpannetjes te bakken. Dit doet je op medium vuur.
  4. Draai ze om wanneer de onderkant mooi goudbruin is. Draai het gas nu op een laag vuur, zodat de onderkant niet te snel bruin wordt terwijl de pannenkoek nog niet gaar is van binnen(dit duurt wat langer ivm het opstijgen door de bakpoeder).
  5. Bouw je pannenkoeken toren !

*Bananen pannenkoeken: snijd de banaan in kleine stukjes of prak het en gooi het door het beslag. Zo krijg je die smaak van gebakken banaan door je pannenkoek. (Dadels,  appels en andere fruitsoorten kunnen ook goed)

*American pancakes: verdubbel het beslag dat je in de koekenpan giet. Gebruik hiervoor een klein pannetje. Laat het op een laag vuur goed gaar worden van binnen. Daai ze om voordat ze van goudbruin naar donkerbruin neigen te gaan.

cutlery-948563_960_720

 

Gezonde toppings:

-maple syrup

-appelstroop

-fruit

-jam

-noten

2016-03-17 13.41.16

Eetsmakelijk!

 

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *