Pompoensoep

 

Met liefde deel ik mijn favoriete healthy pompoenrecept! Suiker- lactose- gluten- en pakjesvrij! Ik kook vaak scherp en Aziatisch, ook in dit gerecht staan die heerlijke oosterse smaken centraal, naast de pompoen natuurlijk.

Pompoensoep

  • 1 (fles) pompoen
  • 350 ml kokosmelk
  • 2 rawit of 1,5 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 20160315_1221554 fijngesneden sjalotjes of 2 uien
  • 2 el kokosolie
  • 0,5 L groentebouillon

 

 

1.. Fruit de sjalotjes, knoflook, de peper en gember in de kokosolie even aan.

2. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes- gooi dit even mee in de pan.

3. Koel af met de bouillon, laat 't geheel koken.

4. Doe hetzelfde met de kokosmelk.20160315_123439

5. Breng op smaak met zout en peper- evt. met Italiaanse kruiden als finishing touch.

6. Laat zachtjes doorkoken op laag vuur tot je de pompoen fijn kan drukken met een lepel.

7. Maal alles fijn met een staafmixer.


Print Friendly

One Reply to “Pompoensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *