Raw noot-en-dadelreep

Hmmmm er staan nu een paar repen op mij te wachten in de koelkast terwijl ik dit schrijf.

Ik heb weleens mueslirepen gemaakt uit de oven met havermout, rozijntjes, olie en honing. Dit was heerlijk maar duurde lang en maakte ik het eens in een andere oven dan was de kans groot dat het mislukken ging…

Dit moet anders kunnen! & dat is inderdaad zo. Wie heeft een oven nodig als je het kan doen met 3 ingrediƫnten en een fijnhakker!

Dit heb je nodig;

Raw noot-en-dadelreep

  • 100 gr Noten mix (amandel, walnoot, hazelnoot, cashew)
  • 75 gr ontpitte zachte dadels
  • 1,5 el honing
  1. Week de notenmix minimaal 20 minuten en dep ze erna goed af.
  2. Snijd de dadels in kleinere stukjes en hak ze verder fijn in de machine. Hier voeg je de noten ook aan toe en hak het fijn tot de gewenste grootte.
  3. Voeg de honing toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Leg het mengsel op een platte schaal of bord, ongeveer 5 cm hoog en druk het van alle kanten aan zodat er geen losse stukjes meer op of naast liggen.
  5. Zet de schaal of het bord in de koelkast voor minimaal 1 uur voor de maximale verharding.
  6. Snijd het dan in 4 repen.
  7. Vouw een papiertje om de reep heen en neem het mee naar je werk of deel het uit.

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *