Sateh (stokjes)

Jaaa daar is ie dan: mijn befaamde sateh recept. Heerlijk voor op een bbq, verjaardag of zomaar.

Je kan het met rund, varken, kip of kalkoen maken- het smaakt allemaal even lekker. In Indonesië heb je standaard keuze uit 3 smaken: sateh gambing (geit) sateh babi (varken) en sateh ajam (kip).

Sateh

  • Vlees
  • Sateprikkers
  • Ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf zout en peper
  • 1 el tamarinde pasta
  • 1 tl koriander poeder
  • 1 tl laos poeder
  • 1 el Zonnebloemolie
  1. Snijd het vlees in gelijke blokjes(ivm de garing) en zet het in een kom met de marinade- alle ingrediënten.
  2. Roer alles goed door en laat  het een uur marineren in de koelkast.
  3. Zorg dat het vlees eerst op kamertemperatuur is voor je het braad op de bbq, grill of braadpan.
  4. Bak het rondom bruin. (Snijd een vleesblokje open om te kijken of het gaar is, vooral bij kip)

*serveer met gadogado, satehsaus, gebakken uitjes en kroepoek!

 

 

 

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *