Overheerlijke maïskoekjes, ook wel bala-bala genoemd in Indonesië. Dit hapje heeft mijn stiefmoeder mij leren maken, met nog andere recepten uit Indonesië, onze afkomst.
Ingrediënten die je nodig hebt:
- bloem
- 1 ei of ei-vervanger
- (plantaardige) melk
- variatie van groenten zoals: taugé, wortels, maïs, bos-ui, erwt
- kruidenpoeders: zout, zwarte peper, laos, kerrie, knoflook, cayennepeper en komijn
- plantaardige olie
- je snijdt de groenten, wortel word dun en lang, taugé door de helft(kontjes eraf), kook de maïs voor
- maak een mengsel van het ei, de bloem en de melk zoals je bij een pannenkoek zou doen. Maak de brij iets dikker en voeg wat zout toe.
- snijd de maïs en voeg het toe aan het groentemengsel, even doorroeren samen met wat zout en peper. Maak het op smaak door een tl van alle kruiden erdoor heen te gooien.
- zet een wokpan met olie op hoogvuur en zet alvast een afgieter met keukenrolpapier op een diep bord.
- gooi de groente in het natte mengsel en maak meer van de brij als je een teveel aan groente hebt of andersom.
- schep nu met een middelgrote lepel het bala-bala mengsel in de olie, er passen circa 5 in de pan, zorg voor voldoende ruimte zodat je ze kunt omdraaien.
- zet het vuur middelhoog en blijf erbij om ze te draaien wanneer de randjes goud/bruin kleuren, haal ze eruit en leg ze op het keukenpapier als beide kanten mooi goud/bruin zijn.
*dipchilisausje erbij en op tafel maar!