Bananenbrood


Banaan is de ideale natuurlijke zoetmaker in baksels! Na 3x verschillende recepten uit te proberen. Is het mij dan eindelijk gelukt: mijn gezonde bananenbrood. Het favoriete tussendoortje van mijn dochtertje:

Bananenbrood

45 min 175 C

  • kokosolie
  • 3 (rijpe) bananen
  • 3 eieren
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr havermout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 50 gr dadels (ontpitte dadels of 1 eetlepel dadelstroop)
  • zout

Optioneel:

  • handjevol rozijnen
  • 25 gr noten en/of zaden
  • kaneel of honing voor een zoetere smaak

*Amandelmeel maakt het brood zacht en korrelig en is een beetje zoet van smaak, maar je kan ook elk ander meel gebruiken of bloem. Heb je geen havermout in huis gebruik dan 30 gram extra meel.

 

  1. Prak de bananen en meng ze samen met de dadels in een keukenmachine(of staafmixer).
  2. Klop de eieren in een aparte kom op.
  3. Voeg de twee mengsels bij elkaar met wat zout.
  4. Voeg dan het meel, de havermout en het bakpoeder aan het geheel toe. Meng alles tot een dik en glad beslag(het is niet erg als je de dadels blijft zien).
  5. Roer evt de optionele ingrediƫnten erdoor naar smaak.
  6. Vet je bakblik in met kokosolie(of olijfolie) en giet het mengsel erin.
  7. Bak het 40 a 50 min (afhankelijk van je oven- dus even uitproberen) gaar.

Het brood mag wat sompig blijven, dat vind ik juist lekker! Als je het even in de koelkast zet, krijgt het een mooie textuur.

 

 

Print Friendly

2 Replies to “Bananenbrood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *