Healers Catering

Afgelopen weekend heb ik mij weer heerlijk mogen uitleven in de keuken om te cateren voor een wel heel bijzondere groep healers in spé.

Op het menu stond: 

- prachtige vegan saucijsebroodjes 

- een heerlijke geroosterde tomatensoep

- tomaten en linzenspread met komkommer op een crackertje

- quinoa salade met een lichtzoete limoen/avocado dressing


Wegens grote vraag naar mijn recepten en omdat ik niet in staat ben deze recepten stuk voor stuk (netjes) op de website te uploaden.. gebruik ik dit bericht om dat te doen. 


De favorieten waren de tomatensoep en de saucijsenbroodjes. 

Tomatensoep: 

10 pers

: 1 kg tomaten

: 2 sjalotjes

: 2 teentjes knoflook

: 1 liter bouillon

Wat je doet: 

1. je wast de tomaatjes, pelt de knoflook teentjes en snijd de sjalotjes in partjes. De tomaten mogen door de helft. Dit alles leg je in een braadslede. De oven staat op 220 graden en ze mogen er 35 minuten in samen met olijfolie en italiaanse kruiden. 

2. je kookt de bouillon met een liter water en je gooit de inhoud van de braadslede erbij in. let op: je hoeft het vocht niet te gebruiken wat in de slede ligt voor een extra dikke soep. 

3. pureer alles met een staafmixer en kook het nog 3 minuutjes zachtjes op het vuur. Voeg een druppeltje citroensap toe en nog wat basilicumblaadjes. 


Sausijcebroodjes: 

20 pers

: 1 pakje bladerdeeg (van de AH bijvoorbeeld zonder melk en suiker)

: 1 gekruide rulgehackt van tofu (van de AH, of zelf maken)

: komijnzaadpoeder en paprikapoeder met een beetje extra zout om het op smaak te maken. 

: kokosolie

Hoe maak je het? 

1. Je laat de bladerdeeg velletjes wat ontdooien en mengt het gehakt met de kruiden op smaak.

2. je legt horizontaal over het midden van het bladerdeeg vel een streep van de rulgehakt en vervolgens rol je de saucijs op en sla je de buitenkantjes naar binnen.

3. Je snijd de rolletjes in twee of drie stukken en besmeerd ze stuk voor stuk met een beetje kokosolie. 

4. Je verwarmt de oven voor op 175 graden en legt alle saucijsebroodjes op een ingesmeerd bakpapiertje/ovenslede klaar om vervolgens 20 a 30 minuten goud  bruin te worden. Blijf opletten, het zou zonde zijn als ze te hard gaan.


Eet smakelijk!! 




Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *