Ik Ben Tamara

Hi! Even voorstellen... mijn naam is Tamara. Hoogsensitieve mama van onze 2 engeltjes Nelani (3) en Navajo (7 maand) en zus van Amber. In het dagelijkse leven geef ik samen met Amber en onze moeder Joanna online cursussen, workshops en zielsreizen over zelfbewustwording en lichtwerkerschap met Tri of Light. Daarnaast geef ik thuisonderwijs en verdiep ik me in mijn twee passies : muziek en nutricious food.

Nutricious food ofterwijl voedzame voeding is mijn passie, omdat ik heb gezien hoe life changing het kan zijn om je lijf te geven wat het nodig heeft. Zes jaar geleden veranderde mijn leven compleet dankzij voeding. Ik was voor die tijdl altijd ziek en had flink overgewicht. Nooit had ik er bij stil gestaan dat dit wel eens door voeding kon komen. Ik had gewoon geaccepteerd dat ik waarschijnlijk een slecht immuunsysteem had. Tot ik op een dag met tranen bij mijn moeder en stiefvader op de bank zat. Ik was zo zat van hoe ik me voelde. Mijn stiefvader vertelde me toen over een alternatieve therapie waarbij je je lichaam energetisch weer gezond kon maken. 

'Toevallig' was een vriendin van mijn moeder bioresonantie therapeute en zat ik twee weken later bij haar op de stoel. Daar kreeg ik de shock van mijn leven. Ik had zóveel infecties en ontstekingen in mijn darmen dat ik de boodschap kreeg dat ik op weg was naar het krijgen van darmkanker over zo'n 10 jaar. Pff.. dat deed 'et 'em wel. Binnen no time was ik druk met luisteren naar waar mijn lijf dan WEL behoefte aan had. Ik stopte met het eten van melk producten in verband met mijn lactose allergie en ik verminderde alles waar gluten in zat. Verder ging ik met mijn boekje over e-nummers door de supermarkten om te ontdekken wat ik wel en niet meer moest eten. Tot mijn schok was het barweinig. Nog nooit had ik gekeken naar de ingrediënten lijst. Ik was écht een onbewuste eter. Maar no longer....

In combinatie met de energetische healing die ik ontving en de verandering qua voeding die ik maakte begon ik weer lekker in mijn vel te zitten. Ik leerde echt te luisteren naar mijn lijf. Naar of ik vol zat. Naar of ik buikpijn kreeg nadat ik iets at. Mijn lijf had vele boodschappen voor me die ik allemaal aan ging. Binnen 1 jaar ging ik van overgewicht naar dit gezonde gewicht. Alleen door te eten zoals mijn lijf me aangaf. Geen sport, niets deed ik erbij. Deze ervaring veranderde mijn leven én mijn kijk op voeding! 

Sinds toen ben ik nog altijd op zoek naar de beste manier om mijn lijf te voeden. Ik voel dat ik er nog niet helemaal ben en heb alle wijsheden en kennis erover allemaal in de kasten liggen. Ik voel dat ik mijn antwoorden ga vinden in orthomoleculaire voedingskunde, macrobiotiek, raw food en oervoeding. Maar zoals mijn ervaring met voedingsstijlen uitproberen mij ook geleerd heeft, ga ik uit van mijn lijf en waar ik op dit moment behoefte aan heb of dat ik voel. De kennis vult de ervaring aan en over deze ontdekkingsreis zullen jullie blogs van mij lezen op Rebel Mom's Kitchen.

Ik ben hier enorm enthousiast over omdat ik geloof dat er nog enorm veel over voeding te leren valt dat wij (de gewone mens) nog niet weten, omdat we niet uitgaan van ons lijf. In de dagelijkse beslommeringen eten we gemakkelijk en vooral met veel suikers en e-nummers. Die stoffen hebben het effect dat ze grote impulsen geven aan onze smaak ervaringen en ons energetische niveau. Maar het doet afbraak aan de staat van ons lichaam. Kortom, er mist veel echt voedingsbewustzijn. Want voeding is bedoelt om je lijf te voeden en in optimale gezondheid te houden. Het is niet alleen maar bedoelt om je energie te geven en te groeien (als kinderen). Voeding kan je ook gezond houden en jou zelfs helen. En ik kijk er naar uit om hier samen met jou meer te leren over voeding vanuit mijn praktijk ervaringen! 

Liefs,
Tamara

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *