Spicy Sweet Rice

Yum! Een mild scherpe rijst met zoete rozijnen en knapperige cashews! 

Wat moet je kopen? 

- 2 kopjes basmati rijst

- 1 kleine fijngesneden ui

- 2 tl currypoeder

- 1/2 glas cashewnoten 

- 1/2 glas zachte rozijnen

- scheut olijfolie

- 1/2 bos fijngesneden bladselderij

- snuf zout


Hoe maak je dit klaar?

- Verhit de olijfolie in een mediumsize kookpan. Snijd ondertussen de ui en fruit ze 4 minuten. 

- Gooi de currypoeder erbij en roer ze voor dertig sec mee met de uitjes.

- Voeg nu de twee kopjes rijst toe terwijl je één minuut lang constant blijft roeren tot sommige rijstkorrels een andere kleur krijgen. 

- Voeg dan 3 kopjes water toe met een snuf zout. Breng het aan de kook om het dan op laag vuur te laten doorpruttelen voor 15 a 18 min of totdat al het water is opgenomen en de rijst zacht is.

- Roer nu de rozijnen en de cashews door het geheel. Sluit het af met een deksel voor tien minuten voordat je het serveert. Vlak voor je de rijst op het bord schept, roer je de bladpeterselie erdoorheen. 


Enjoy this sweet and spicy dish!




Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *