Kurdische Bulgur

Mijn kurdische vriendin heeft dit heerlijke gerecht aan mij doorgegeven. Super simpel weer en oh zo lekker. Als bijgerecht of basis voor een hoofdmaaltijd.. Je kan vele kanten op met deze spicy bulgur(familie van rijst).


Wat je nodig hebt:           5 pers

- 1/2zakje bulgur

- blikje tomatenpuree

- teentje knoflook of snufje poeder

- olie naar keuze

- een sjalotje (of twee)

- snufje zout en zwarte peper

- evt. wat italiaanse kruiden naar smaak


Hoe je het bereid:

1. snipper een sjalotje en fruit het in een rijst pan samen met de knoflook in de hete olie.

2. Meng een blikje tomatenpuree erdoor en gooi er vast een beetje water op zodat niks verbrand.

3. Gebruik een half zakje bulgur en strooi dit ook in de pan. Roer dit goed door met het tomatenmengsel. 

4. Giet er flink wat water overheen zodat de bulgur alle ruimte krijgt om te dubbelen in formaat.  Voeg zout en peper toe.

5. Na 10 minuten op zacht vuur in de pan geroerd te hebben mag je het overtollig water uit de pan schenken. Doe dit niet in een vergiet. 

6. Je gerecht is klaar om uit te serveren!

Tip: met noten en zoete groenten krijgt dit gerecht een verrassende twist.

& zoals op het plaatje is afgebeeld serveer ik het meestal met heerlijke gegrilde groenten zoals aubergine, courgette en ui.

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *