Tjap Tjay

Mijn versie vegan versie van Tjap tjoy van de chinees, in indonesië noemen ze het ook wel Cap Cai, zelfde verschil!

20160727_143107

Tjap Tjay

  • 300 gr (wok)groente; veel tauge, prei, paprika, chinese kool, paksoi, witte kool, bamboe
  • Optioneel hete peper of rawit, maïs, bereide omelet, krab of kip eraan toevoegen
  • Scheut Biologische ketjap (ekoplaza of andere bio winkel)
  • Kruiden: zout, peper, 1 tl laos en 1 tl gemberpoeder
  • Scheut water
  • Sjalot en knoflookteentje
  1. Snijd de groente in blokjes, reepjes, wat jij maar wil.
  2. Fruit het sjalotje en de knoflook in wat zonnebloem of olijfolie in een wokpan.
  3. Bak de groenten mee, giet een half kopje water en de ketjap erover heen en meng de kruiden door het geheel.
  4. Laat het goed aan de kook komen om het vervolgens door te blijven roeren voor een kleine 3 minuten .
  5. Kook de groenten beetgaar en voeg wat maïzena toe als je een stevig sausje wilt hebben.

*Serveren met rijst en evt nog een oosters bijgerechtje.

Tip; Voor extra beleving kan je sesamzaadjes en een drupje sesamolie toevoegen aan de saus bij het inkoken.

 

 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *