Toppings

De meeste standaard toppings zijn gemaakt van melk/kaasproducten of mierzoet glazuur gemengd met gelatine(dierlijk product) denk maar aan de topping van carrotcake, kwarktaart en cheesecake.

Maakt dit het onmogelijk voor vegans om een super lekkere topping op de taart, muffin of cake te toveren? In tegendeel!

Ik ben creatief geweest en heb wat voor jullie uitgeprobeerd.

 

Kokos topping

  • 1 el kokosrasp
  • 30 ml kokos of amandelmelk
  • 1/2 el citroensap
  • 1 tl citroen of sinaasappel rasp
  • 20 ml gesmolten kokosolie
  1. Meng alle ingrediënten goed met elkaar en laat het dan heel even opstijven op kamertemperatuur of in de koelkast.
  2. Word het niet dik genoeg dan kan je een beetje maizena gebruiken om het wat dikker te maken.
  3. Nadat de taart, cake of cupcake is afgekoeld besmeer je het met de topping, vervolgens laat je het nog minstens 30 min in de koelkast stijf worden.

*Wil je het heel zoet hebben dan kan je een drupje appeldiksap of maple syrup toevoegen.

 

Hier heb ik geraspte wortel gebruikt als finishing touch

 

Kersen topping

  • 1,2 el (appel) diksap
  • 100 gr kersen
  • 30 ml rijst- haver of amandelmelk
  • 15 ml gesmolten kokosolie
  1. Stel de oven in op 200 graden.
  2. Verwijder de pit uit de kersen en laat het in schaal met wat kokosolie in de oven zacht worden voor 12 minuten.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje of giet 15 ml uit een potje vloeibare kokosolie in een kom.
  4. Laat de kersen even afkoelen en pureer ze vervolgens.
  5. Meng het diksap en de melk naar keuze met de afgekoelde kokosolie en de kersen, goed door elkaar roeren evt in een keukenmachine en nogmaals af laten koelen even in de koelkast.
  6. Smeer de topping op de afgekoelde taart, cake of cupcake en zet het nog even in de koelkast.

*Voor een finishing touch kan je nog extra kersen in de topping drukken en versieren met wat amandelschaafsel

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *