Groene Pesto

Na lang uitstellen heb ik me er eindelijk aan gewaagd omdat ik een broodplankje met lekkere dips wilde aanbieden voor de groep die ik recent mocht cateren.

Ik snap niet waarom ik dit nooit eerder heb gemaakt, ik heb pestogerechten altijd laten staan bij anderen thuis en potjes in de winkel, omdat het vaak toch niet helemaal veganistisch wordt samengesteld. 

Maargoed een easy peasy pesto recept dus! Yummy........ 

WAT GAAT ERIN?  [recept voor een middelgrote pot pesto]

  • 70gr pijnboompitten
  • 2/3 plantje basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl citroensap
  • scheutje olijfolie
  • 1/2 tl zout

HOE GAAT DIT IN Z'N WERK?

  1. Hak de pijnboompitjes samen met de knoflookteentjes fijn in de hakmolen of bleden. Pluk de mooiste volle blaadjes van de plant af en gooi dit erbij in. 
  2. Voeg nu het zout en de vloeibare ingrediĆ«nten toe om het af te maken. 
  3. Serveer op een mooi tapas schaaltje of bewaar het in een afgesloten pot in de koelkast. 

Je kan de pesto wel een week goed houden door het zuur in het citroensap!

Lekker door de pasta, op een broodje en bij nog veeeeeel meer!

Bon apetit!

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *