Kinderverjaardags Feestje

Hoera, een kinderverjaardag! En wel die van: MIJN DOCHTER <3 

Arayla is drie jaar geworden, hieperdiep HOERA. 

& dat hebben we gevierd zoals alleen wij dat kunnen: enorm veel eten en cake cake cake, in drievoud ;). Met lunch en/of avondeten! 

Taartenkaart: 

Ideaal voor als je AANWEZIG wilt zijn op je dochters verjaardag en niet constant de bediende hoeft uit te hangen: een taartenkaart maken!  Na het zingen sneed ik de taarten terwijl de gasten mijn formuliertjes in aan het vullen waren. Onderstaand template had ik veelvoudig geprint en neergelegd op tafel met een paar pennen en een staand fotohoudertje. De visite kon op deze manier heel eenvoudig een taartje bestellen en ik haalde vervolgens alle kaartjes op van het fotohoudertje. 


De verjaardag liep van 12:00 - 20:00u (molukse tijden) en was inclusief eten, hoelaat je ook kwam!

Hapjesmenu afgestemd op de jarige: 

Popcorn, nootjesmelange(met rozijnen en kokossnippers), kokosdadelbolletjes en fruit. 

Lunch afgestemd op de jarige: 

Uiensoep met rijst, atjar en gebakken uitjes. 


Diner afgestemd op de jarige: 

Nasi Rames met atjar en satehstokjes van rijsttempeh. Ook hiervoor was er weer een bestelkaartje voor de gasten om in te vullen. Dit keer met extra optie om aan te vinken wat ze niet wilden, om verspilling tegen te gaan uiteraard!


En als je kind jarig is hoort er ook een traktatie bij! Ik heb te lang in de keuken gestaan dus ik koos voor een super easy get-creative-met-je-dochter-samen schooltraktatie!

how to: een leuke gezonde kindertraktatie maken? Super simpel! figuurtjes uitknippen en met een stukje (eco)plakband op het fruit/rozijnendoosje plakken. Vergeet de oogjes er niet op de tekenen, zet ze met z'n allen op een leuk dienblad en voila: traktaties voor je kiddo om mee te nemen naar school. (ik was te druk met allerlei cateringklussen dat ik geen puf had om cupcakes te bakken, wat ik eigenlijk wel van plan was, maar voor de 2-4 jarigen was dit vast een leuker gezicht, dacht ik zo:). 

how to: een afgestemd verjaardagsbedankje maken? Stem je af op de jarige! Mijn dochter haar favo edelsteen is de bergkristal. Dus ik had het idee om met haar knutselwerkjes te maken met de namen van kids erop(identificatie en erkenning, that's a WIN) en er een steentje aan te hangen.

NB> de bio afbreekbare borden en bekers die ik had besteld zaten verpakt in.. jawel: PLASTIC! Wat een domper was dit zeg! Wegens gebrek aan geweven zakjes in de stenen winkel heb ik dat plastic gebruikt om zakjes voor de steentjes van te maken...... zonder veel plezier moet ik zeggen.. 

Al met al was het een ongelooflijk mooie dag met veel glimlachen, blijde buikjes en veeeeeel kadootjes.  Arayla was super gelukkig dat ze absoluut alles eten kon en dat iedereen genoot & moeder in dochter waren in dezelfde outfit ;).


Heb jij binnenkort een verjaardag of een ander feest en je hebt taart of creatieve idee├źn nodig? Neem gerust contact met mij op dan bespreken we de mogelijkheden. 

Binnen een straal van 60minuten autorijden vanaf Hoogeveen en Groningen kom ik graag cateren op locatie!

: ambersapulette@hotmail.com 

Print Friendly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *